Utkast

En av de töntigaste sakerna jag vet är när man säger att man inte borde äta mer för att man "blir tjock". Alltså seriöst, blir man tjock för att man äter lite mer än sina vänner? Man blåser inte upp 20 kilo för att man äter en bit kladdkaka, till exempel. Sedan kommer en tjej som är hur fin som helst, inte ett enda extrakilo och säger att hon måste gå ner i vikt för att hon är tjock? VA?! Det är fan pinsamt vart världen är påväg om man måste vara skinn och ben för att vara "snygg". Vem bestämmer egentligen vad som är "snyggt" och inte?

När man går igenom korridoren ser man många överviktiga som går ensamma, jag fattar inte, vad är det för fel? De är precis som vem som helst. Inuti är dom inte annorlunda än alla andra, så jag förstår inte varför utsidan är sån stor grej. Jag förstår inte varför så många ungdomar hänger upp sig på alla andras utseende och påstår att vissa är "fula". Jag personligen kallar inte folk fula, inte om jag inte har något emot deras personlighet, men jag tycker inte att folk är fula, alla ser olika ut, men ingen är ful.

Nu skrev jag det här för att jag blir så himla trött på allt det där ibland. Utseende-fixeringen.
Alla är människor och alla är vackra, på ett eller annat sätt.


Folk tror säkert ibland att jag inte äter för att jag är rädd för att bli tjock eller nått sånt där, för jag äter dåligt, jag vet, jag äter lite, jag har svårt för att äta. Och det är inte för att jag har något emot min kropp, jag har något emot maten. Jag kanske har en liten ätstörning, har väldigt svårt för att äta och det är jättejobbigt kan jag säga. Det som är bland de jobbigaste är när man sitter i matsalen och folk frågar varför man inte äter och gör narr av mig för att jag inte äter, jo, då kan jag säga att det svider i mig att inte kunna äta som andra. Det gör ont att inte kunna se och äta mat och njuta av det, ibland kan jag känna hur maten bara växer i munnen på mig och nej, jag har inte heller ätit fisk på flera år. Det är dåligt att inte äta, man får inte i sig alla ämnen man behöver och växer inte som man ska osv, och jag hatar att känna såhär, men så är det.


Kommentarer
Postat av: lisa boox

finns alltid gumman<3

2012-01-27 @ 06:19:13
URL: http://booxxeenns.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0